diumenge, 22 de gener del 2017

Borgen, Season 2

Quan una sèrie t'enganxa contra pronòstic, en pots arribar a gaudir molt. I aquest és el cas de Borgen, aquesta recreació de la política danesa que té molt més suc del que es podria pensar. Tant pels temes polítics que aborden, com per les vides personals dels protagonistes amb una varietat de temes punyents, Borgen és una sèrie molt sòlida i que val la pena mirar.

ATENCIÓ QUE A PARTIR D'AQUÍ HI HA SPOILERS

Birgitte, la nena no està fina... D'aquí.
En aquesta segona temporada, la vida personal de la primera ministra Birgitte Nyborg es complica, ja que la situació a casa és insostenible a causa de la seva absoluta dedicació al país. Se separa del marit, que aviat li trobarà substituta, i la seva filla gran entrarà en una crisi d'ansietat per estar sempre a l'ull de l'huracà. També coneixerem els perquès de la manera de ser del cap de premsa de la primera ministra, el gran Kasper Juul, que quan no es vol casar amb la Daenerys Targarien per manar als Set Regnes, és un gran analista polític amb un passat força trist. Descobrirà també que no estima a la seva actual parella perquè està enamorat de... apostes? És que no cal ni dir-ho.

Per la seva part, els mitjans segueixen fent pressió al govern, especialment l'Ekspres de Michael Laugesen, que ataca amb molta virulència, i els reporters de TV1, sempre a l'aguait de la notícia. La Katrine passa una temporada a l'Ekspres, precisament, després d'haver estat acomiadada per no seguir les normes, però en veure que en Laugesen és un malparit, acaba tornant a TV1 amb la seva amiga (i gran periodista, val a dir, encara que alcohòlica) Hanne Holm. 

Aquest senyor no és aigua clara. Laborista havia de ser! D'aquí.
El govern es va desfent perquè els laboristes demanen cada vegada més als moderats de la Nyborg, i perquè no deixen d'haver problemes interns, i fins i tot de salut, com en el cas del ja ex-ministre d'economia i mentor de la primera ministra Bent Sejrø. Però tot i així, les polítiques que vol tirar endavant la Birgitte acaben prosperant, i amb el bon sabor de boca de la feina ben feta, hi ha sorpresa al 'season finale' que ja fa intuir per on aniran els trets de la tercera temporada.

He de dir que m'ho passo molt bé amb aquesta sèrie i que em resulta molt interessant, especialment la diferent manera que tenen els danesos d'afrontar els problemes. La Birgitte és un bon personatge, i en Kasper també. Però els meus preferits són en Bent Sejrø i la Hanne Holm. En canvi la Katrine em fa rabieta i els laboristes en general també. Veurem com va la tercera temporada!

Valoració: Kasper Juuuuuuuuuuuul!

2 comentaris:

  1. En Bent es una mica Leo McGarry, es el personatge assenyat que aconsella al president en moments complicats i que un sempre pots confiar-hi malgrat que no sempre hi estiguis d’acord.

    T’has fixat com els polítics danesos no paren de sortir a la tele en directe? I sense pantalla de plasma entremig ni res, eh? Es un altre mon Dinamarca.

    Sobre la tercera només un parell d’avançaments, la tercera no comença exactament allà on un espera. Ah! Que t’agrada en Kasper? Doncs perfecte perquè en la tercera temporada li traurem tot el protagonisme i l’arraconarem en front de la Katrine que continuarà fent rabieta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Bent és entranyable, i no es podia dir que en Leo ho fos gaire, però una mica sí que comparteixen paper. Dos estils diferents, però uns personatges molt bons els dos.
      Sobre sortir a la tele, doncs sí, però és que una part de la sèrie ja consisteix en això, en explicar el processament de les notícies, i naturalment necessiten molta interacció amb els polítics. Un món diferent, però no sé si és fidedigne a la realitat.
      I bé, la tercera temporada, de la qual ja hem vist 4 capítols, té unes parts molt interessants i m'estan agradant, però el paper d'en Kasper, de moment, és molt galdós. El paio està de bon any, a més. A mi em sembla una estratègia per intentar que la Katrine ens caigui millor, i desperta certa compassió i respecte, però em sembla que no ho acabaran d'aconseguir.

      Elimina