diumenge, 27 de novembre del 2016

Black Mirror, Season 3

La tercera temporada de Black Mirror conserva part de l'essència de la sèrie, però alhora s'hi observen canvis perceptibles. Per començar ja no és una sèrie anglesa, ja que l'ha comprat Netfix, i d'alguna manera es nota. Sembla que té més acció, i ja no se centra tant en la tecnologia més domèstica, sinó que s'endinsa en altres camps també. De totes maneres, ens tornen a posar davant del mirall, i seguirà agradant-nos igual de poc el que hi veiem. En aquest cas, la temporada té 6 episodis, més un especial de nadal que estaria entre la segona i la tercera temporada.

COMPTE, EL POST CONTÉ SPOILERS

Com que es tracta de capítols totalment independents, faig cinc cèntims de l'argument de cadascun, molt ràpidament:

Especial: Nadal Blanc, dos homes que fa 5 anys que conviuen en un lloc aparentment molt aïllat, però que han interactuat molt poc, comencen a parlar de per què han anat a parar allà. La realitat no sempre és el que sembla.

Lacie, així no et donaran bona puntuació...
3x1: Caiguda en picat, en un món en el que la popularitat i la classe social venen marcades per la puntuació que et dóna la gent a les xarxes socials en cadascuna de les teves accions, algunes persones estarien disposades a fer qualsevol cosa per un like.

3x2: Playtest, un noi que se n'ha anat a viatjar pel món, es queda sense diners per tornar a casa, i per aconseguir-ne es presta a provar un nou concepte de videojoc de realitat augmentada... basada en la por.

3x3: Calla i balla, tots tenim secrets a amagar, un virus que infecta els ordinadors amenaça en revelar-los si no fas exactament allò que et demanen. Fins on està disposat cadascú a arribar per preservar la seva intimitat?

Nen, els 80 són una festa!
3x4: Sant Juníper, un lloc on només hi vas per passar-ho bé, amb ambients temàtics i molta diversió de diferents èpoques, però on només hi van les consciències. Difícil explicar-ne més sense espatllar el capítol.

3x5: Homes contra el foc, un cos militar tecnològicament armat es dedica a eliminar uns engendres que causen estralls. Però quan la tecnologia falla, la perspectiva del món no és la mateixa.

Guaita tu, una abella, que mona.
3x6: L'odi de la nació, diverses personalitats moren després de patir grans dolors i es descobreix que el patró que els uneix és haver dit alguna animalada que els ha convertit en els més criticats a la xarxa, i són els que més resultats acumulen en un hashtag concret.

Com sempre, no hi ha capítol que et deixi indiferent, i tots et fan pensar. Són tecnologies que hi són ja, o que hi poden ser en breu, així que els fets que expliquen els capítols podrien arribar a passar, i esgarrifa. Si he de triar, em quedo amb el 3x1 i el 3x6, encara que aquest d'alguna manera és un capítol policíac. Tota la temporada sembla que perd una mica l'essència, però tampoc se n'allunya massa. Potser és que ja sabem de què va i ja no impressiona tant. Comencen a aparèixer actors d'altres sèries populars a fer de secundaris d'alguns capítols, aquí trobem en Bronn i la Talisa de 'Joc de Trons', en Don Draper de 'Mad Man' i en Doug Stamper de 'House of Cards'. De totes maneres, la sèrie segueix donant per molts temes de conversa, és diferent, és atractiva, i ens ajuda a reflexionar sobre la nostra societat actual. Val la pena.

Valoració: ja no sembla Black Mirror, però ho és. Esperant la quarta temporada.

4 comentaris:

  1. No acabo de llegir tot el post perquè d'aquesta temporada he vist només el primer capítol (i l'especial Nadal que ja havia vist fa temps).
    Parlant només d'aquest primer capítol diré que em va agradar força, la idea de portar a extrems límit la dèria d'aconseguir el màxim de "m'agrada" a les xarxes socials em va semblar bona i ben desenvolupada, potser m'hagués agradat més un altre final però el que té també està ben trobat. Resumint, que em va agradar prou.
    I no em perdré la resta de la temporada, és clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi el final em va agradar molt, però tot el capítol és dels millors. La idea està molt ben pensada, i quin alliberament al final quan ja poden passar de tot i dir el que pensen, o encara que no ho pensin, dir-ho, treure-ho. Un gran capítol. Quan acabis de mirar la temporada, podem comentar-la. Parlar sobre aquesta sèrie és gairebé millor que mirar-la!

      Elimina
  2. Només he vist el especial de Nadal i el 3x01. Ja en parlaré quan hagi vist la resta, de moment només et puc dir que el capítol 3x01 i el capítol de Community 5x08 es pràcticament igual, més divertit, més imprevisible i no dura ni la meitat, els guionistes de Community son uns genis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així que has vist els mateixos capítols que en Mac? A veure si al final sereu tu i ell, la mateixa persona. Tinc uns quants capítols de Community per veure, però no trobo mai el moment. Serà difícil, francament. Per més bé que en parlis, segurament em seguiré quedant amb Black Mirror, encara que els hagin copiat!

      Elimina