dimecres, 16 de desembre del 2009

Garrepes

De tots és sabut que els catalans tenim fama de garrepes. Avui un company asturià, que no em cau malament, però que confirma el que ja pensava dels asturians, m'ha preguntat que com era que no anava al sopar de nadal de l'empresa, si era gratis, i als catalans ja se sap, les coses gratis...

Lluny d'ofendre'm, que ja hi estic més que acostumat, he decidit contestar-li amb un mínim d'enginy, fent-li una reflexió que vaig fer l'altre dia. El diumenge passat es va fer un any més la Marató de TV3. L'última actualització de marcador que vaig veure pujava a més de 5 milions d'euros, però ara ho he consultat per internet i ja està per sobre dels 6, i les donacions encara es poden fer fins el gener. Si es segueix la línia dels darrers anys, tot i la crisi, s'arribarà prop dels 7 milions. Però recordem que 6 milions d'euros són 1000 milions de les antigues pessetes.

Això passa a Catalunya. És important entendre que són fons recollits per potenciar la investigació de malalties, amb objectius molt clars i visibles, aquests diners van a investigació i tots ho sabem. A més, la feina de difusió que es fa és molt important, la població coneix i respecta molt més les malalties que els altres pateixen.

A les telvisions estatals de vegades fan maratons d'aquest tipus, però no han tingut continuitat. La darrera de que tinc notícia és d'Antena 3, i no en sé les finalitats, però sempre són pels nens i la pobresa. Temes molt genèrics, trobo. Es van obtenir 2.5 milions d'euros, a nivell estatal. Hem de descomptar Catalunya perquè ja posa diners per la seva pròpia marató, tot i que no és descartable que alguns també hi participin.

Qui és el garrepa aquí?

2 comentaris:

  1. toc, toc... puc?

    :)

    A les ecspaññes no fan maratons, sempre han fet subastes. Calers a canvi d'alguna cosa que després pots vendre per fer-ne calers. Com ara podria ser una samarreta signada de CR7... ecs!

    Aquesta gent que investigueu, maneu-los bé els calers, è? ;)

    Salut!

    ResponElimina
  2. És una cosa que m'he preguntat sovint... Fan maratons, la resta de televisions "autonòmiques"? Les de TV3 són una canya en quan al que molt encertadament comentes sobre la concreció i divulgació. També trobo molt encertat que els diners es quedin a Catalunya, ja que així podem finançar la recerca al nostre país. En aquest sentit, voldria recordar que tampoc és bo que la recerca depengui dels donatius de la gent. Sé que això funciona molt bé, per exemple, a Escòcia, però no crec que sigui la via a seguir. Ara, mentre no n'hi hagi una altra...

    Per l'Elur (i la resta de persones que passeu per aquí) sempre sou benvinguts a comentar. Casa nostra és casa vostra... si és que hi ha cases d'algú!

    ResponElimina